Agenda Gener 2016

posted in: Historial d'activitats | 0

.

.

.

Aquesta és la proposta d’activitats de la nostra Agenda Gener 2016:

.

Diumenge 3 –  18.30h: Presentació de “Poeta de les cendres” de Pier Paolo Pasolini (Edicions Poncianes, 2015)

“Poeta de les cendres”, un poema llarg i autobiogràfic escrit el 1966 és una de les peces més desconegudes de Pasolini. Un text bell, brut, on s’hi expressen serenament i amb força els anys, les victòries, els fracassos, les xacres pròpies i les d’una Itàlia feixista, comunista, catòlica i petitburgesa. Un text inacabat i bell com inacabada i bella va ser la seva vida.

Presentació a càrrec del manresà Gerard Cisneros (traductor) i Jordi Carulla (editor d’Edicions Poncianes).

Podeu llegir una entrevista al traductor aquí.

.

Dissabte  9 –  12.30h: Presentació de “La recerca del flamenc” (LaBreu edicions, 2015)

Tres escriptors (Jaume C. Pons Alorda, Joan Todó i Sebastià Portell) són convidats al Delta de l’Ebre amb la missió d’escriure un conte on el mateix Delta tingui un paper fonamental.

El resultat és “La recerca del flamenc” (LaBreu Edicions, 2015), un recull de 3 relats excepcionals, escrits per aquests tres talentosos escriptors.

.


.agenda generDivendres 15 – 20.00h
: Inauguració de l’exposició “Retrats”, de Teo Peiró.


Teo Peiró Dalmau
(Barcelona, 1979) és il·lustrador, dissenyador i pintor. Des de l’any 2004 a estat guardonat amb diverses beques i premis i ha participat en nombroses exposicions individuals i col·lectives (Galeria Esther Monturiol – Barcelona, Festival Exabrupto – Moià, Facultat de Belles Arts – Barcelona, Ajuntament de la Vila de Gràcia – Barcelona, Galeria La Futura – Barcelona, etc.).

A la sèrie que presenta a la Llibreria Papasseit, “Retrats”, Peiró treballa per intuïció sobre l’essència de l’ésser humà i la poètica que aquest genera a partir de què és i com es representa.

Imatges pròpies o alienes solen ser la matèria prima dels seus treballs, resultant-ne una voluntat expressiva de base autobiogràfica que queda potenciada mitjançant una recerca en els llenguatges plàstics.