Agenda Febrer 2016

posted in: Historial d'activitats | 0

.Agenda Febrer

.

.

Aquesta és la proposta d’activitats de la nostra Agenda Febrer 2016:

.

Dijous 11 – 20.00h: Vetllada literària “Una dona meravellosa” (Joan Jordi Miralles, LaBreu Edicions, 2014).

“Una dona meravellosa” (LaBreu Edicions, 2014) és el llibre més venut a la llibreria. Per aquest motiu, i també perquè el llibre ens agrada molt i apreciem a l’autor i a l’editora, us proposem una vetllada literària meravellosa, per parlar del llibre amb ells i tots els que vulgueu apuntar-vos-hi.

L’acte tindrà format de club de lectura, i serà conduit per Joan Jordi Miralles (autor) i Ester Andorrà (editora).

Si no l’heu llegit, encara hi sou a temps. No us en penedireu!

 

.

Divendres 12 – 20.00h: Inauguració de l’exposició “Coffee project”, d’Ermisenda Soy.

Ermisenda Soy es llicencia en Història de l’Art. Ha estudiat, treballat i viscut en diverses ciutats com Bologna, Roma, Barcelona i Torino.

El dibuix i la il·lustració és la seva gran passió, i actualment intenta combinar la feina a l’estudi (és Artista Resident a l’Espai d’Arts de la Roca Umbert de Granollers) amb la de la docència artística. Ha realitzat cursos i tallers amb Svjetlan Junakovic, Javier Zabala i Elena Odriozola, i desenvolupat tècniques com el gravat i la serigrafia en tallers especialitzats. Actualment alterna l’activitat d’il·lustradora amb les tasques de dinamització i educació en projectes artístics.

Ermisenda Soy ha exposat les seves il·lustracions en diferents ciutats, sobretot entre Itàlia i Espanya. Ha publicat en projectes editorials i per empreses públiques i privades. Ha participat com a docent a diferents tipus de tallers, com per exemple en el Big Draw del 2013.

.

Agenda Febrer“Coffee project”, el treball que presenta a la llibreria parteix de la paraula cafè. Una paraula que ens pot recordar infinites coses, l’olor que envaeix la cuina, el soroll de la cafetera, un lloc, un diàleg, en definitiva un acte íntim o un moment per compartir.

D’aquesta manera l’experiència basada en les relacions socials, en el dia a dia dels individus ens parla de l’interès de donar valor a les petites coses, a la importància de parar per poder continuar.

Aquest concepte esdevé el motor inspirador d’aquesta peça, anomenada CoffeeProject. Una obra creada a partir d’imatges de les pauses cafè enviades pel públic i que amb la meva intervenció esdevenen una sola peça. En el recull de fotografies s’inclouen doncs diverses narracions il·lustrades, alfabets visuals d’un imaginari propi que et conviden a perdre’t. Es vol evocar el fet de les experiències viscudes i la connexió amb el públic recordant així un espai social, com si d’un diàleg es tractés.

Un diàleg en una pausa cafè.

 


Dissabte 13 – 12.30h
: Vermut musical amb Abazar Hamid.

Agenda Febrer
Fotografia d’Ayman Hussein.

Presenta: Sara Serrano

El PEN Català, amb dels Serveis de Solidaritat i Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Associació Jiwar Creació i Societat, ha programat l’estada del músic sudanès Abazar Hamid aquest febrer. Es preveuen xerrades i concerts en diferents espais de Barcelona, Agramunt i també visitarà Manresa.

Abazar A. Bagi Hamid va créixer a l’anella cultural entre Sudan i el Golf, per això la seva música està arrelada a la tradició sudanesa i la música africana característica de l’àrea del Golf, a part d’estar profundament inspirada pel reggae i la música afro-llatina. Les cançons d’Abazar Hamid tracten temes que van des de la pau i l’amistat fins al genocidi, la pèrdua dels éssers estimats o les cançons planyívoles sobre els pobles sencers destrossats pel govern sudanès.

Actualment, Hamid viu exiliat a Harstad (Noruega), que forma part de la xarxa de ciutats refugi ICORN.

.

Dissabte 20 – 12.30h: Vermut poètic amb Guim Valls.

El Guim Valls ens vindrà a presentar el seu llibre “La quincalla del segle” (Roure Edicions, 2015). Serem testimonis, un cop més, de la seva força en el recitar i del seu talent a l’escriure.

Podeu veure una entrevista al Guim a El Punt Avui Televisió aquí.

.

Agenda febrer