Agenda Abril 2016

posted in: Historial d'activitats | 0

.Agenda Abril

.

.

Aquesta és la proposta d’activitats de la nostra Agenda Abril 2016:

.Agenda Abril - I l'art?

Divendres 1 – 20.00h: Presentació del llibre “I l’art” (Priscil·la Fernandez, Edicions Els Llums, 2016).

La biblioteca de l’Escola Moderna (fundada per Francesc Ferrer i Guàrdia el 1901 amb l’objectiu final de formar una societat lliure i igualitària) compta amb els seus propis “manuals vermells” (ciència, història, literatura, etc) però de manual d’art no n’hi ha cap.

El llibre “I l’art?” és una proposta del que hagués pogut ser el manual d’art de l’Escola Moderna. La recopilació d’articles efectuada per l’artista portugesa Priscila Fernandes genera conjectures fascinants sobre el paper que l’art i els artistes poder exercir en la formació d’aquesta societat.

Inclou articles de: Paul Robin, Ángel Cunillera, Lleó Tolstoi, Piotr Kropotkin, Pierre-Joseph Proudhon, Émile Zola, J. V. Montenegro, Anny Mali Hicks, Paul Cézanne, Vincent van Gogh, Santiago Rusiñol, Paul Signac, George Seurat, Paul Gauguin, William Morris, Louis H. Sullivan i Filippo Tommaso Marinetti.

.

.

Dijous 7 – 20.00h: Santi Careta Presenta “Els ocells i l’stereo”, el seu primer disc en solitari.

Agenda Abril - Santi Careta.

Santi Careta (veu i guitarra) ens descobreix la seva veu en una presentació acompanyada d’una petita actuació on tastarem unes cançons pròpies tan íntimes com intenses.

Santi Careta és un dels guitarristes més versàtils del panorama musical actual, compta amb una extensa discografia en el món del pop-rock, el jazz i la música tradicional. A part de liderar el grup d’electro-rock Astrio ha col·laborat amb artistes com Marc Parrot, At Versaris, Núria Graham, Karol Green, Marcel Casellas, Celeste Alías, Bindu, Lee Konitz, Maria Schneider, Orquestra Simfònica del Vallès entre d’altres.

Pots escoltar el disc sencer aquí.

Agenda Abril - Evelyn Waugh

.

Divendres 8 – 20.00h: Vetllada Evelyn Waugh.

En motiu del 50è aniversari de la mort d’Evelyn Waugh, presentem “L’ésser estimat“, una de les seves novel·les més reconegudes.

La presentació serà a càrrec d’Ester Andorrà (editora) i Albert Pijoan (traductor). Amb una lectura a càrrec de l’actor Toni Rip.

.

Evelyn Waugh (28 d’octubre de 1903 – 10 d’abril de 1966) és un dels grans mestres de l’humor anglès de tots els temps i un dels autors més destacats del segle XX.

.

.Agenda Abril - Camises per a una dona meravellosa

Dissabte 9 – 20.00h: Presentació del llibre “Els estralls de la memòria” (Jaume Rausell, Tigre de Paper, 2016)

Jaume Rausell, en la seva òpera prima, ens conta de forma apassionada i apassionant, com es concreta en un indret específic del País Valencià la tragèdia general de la Guerra Civil Espanyola.

En “Els estralls de la memòria“, Jaume Rausell aproxima el lector, de forma magistral, alhora que crua, a uns personatges que ens semblen familiars, a una societat que encara que llunyana, reconeguem.

.

..

Dijous 21 – 19.00h: Inauguració de l’exposició “Camises per a una dona meravellosa” dels alumnes del grau de fotografia de IDEP.

Des de l’aparició de Una dona meravellosa, l’última novel·la de Joan Jordi Miralles, els alumnes del Grau de Fotografia d’IDEP Barcelona han creat noves imatges per la coberta del llibre.

Després de fer-ne la lectura, han realitzat aquest exercici de síntesi visual del quan han sorgit propostes imaginatives i suggerents.

Aquesta exposició mostra una selecció d’hipotètiques cobertes que invita a rellegir una novel·la que no ha deixat indiferent a ningú.

.

.

Dissabte 30 – 12.30h: Celebrem 30 anys d’Alabatre, la col·lecció de poesia de LaBreu edicions

Presentem les novetats de primavera d’aquesta col·lecció:

Marc Romera presenta “Neu negra“, un poemari on la mort no és una amenaça sinó una presència que es constitueix en l’absentar-se dels referents emocionals i vitals.

Toni Gol presenta “Pop fiction“, un retorn disfressat de pulp. Un poemari que a poc a poc transforma la irreflexió mística en un instint sensual vestit de pop vintage provocador i agosarat.

.

Agenda Abril - 10 anys d'Alabatre