Les “Sondes de paper” del Ferran Cerdans aterren a la Llibreria Papasseit

.

Després de passar pel Konvent.0, l’Escola d’Art de Manresa i la Biblioteca de Santpedor, el Ferran Cerdans porta el seu projecte a la Llibreria.

.

SondesdePaper_flyer

.

Les “Sondes de Paper” són llibres artesans en blanc que naveguen de mà en mà, recollint mostres del subsòl artístic. Aquests llibres van omplint-se (cada artista decideix, un cop realitzada la seva intervenció, a qui passa el llibre-sonda) amb treballs artístics ben diferents, fins a esdevenir llibres d’artista col·lectius. I, des de la “sala de control”, el Ferran en registra els moviments, rep les fotografies i vídeos que els artistes van enviant-li i actualitza els “mapes de seguiment”.

El resultat d’aquest projecte, que va iniciar-se a mitjans de l’any 2012, és un interessant catàleg de la producció artística que es fa a la Catalunya central, i molt més enllà.

04 MYRIAM CAMEROS -p1En aquesta ocasió, la mostra estarà constituïda per sis de les sondes llançades fins al moment:

  • “La Pionera”, una sonda local
  • “System Error” i “Insomnia” que recullen el treball de 10 artistes des de Manresa fins a Berga
  • “Tempus Fugit”, que recorre el panorama artístic berguedà
  • “Tots Fem Bages”, sonda en exposició per primera vegada i que ha difós i recollit el missatge contra el racisme i la xenofòbia a la comarca del Bages
  • “Activem els Buits”, que començarà el seu itinerari a la Llibreria de Manresa i que dóna suport al grup del mateix nom que es dedica a sensibilitzar sobre la quantitat d’edificis buits que hi ha a la capital del Bages.

Com ja és habitual, la inauguració tindrà lloc el proper divendres 14 de novembre a les 8 del vespre.

.

L’endemà de la inauguració, tindrà lloc l’acte “Pintem contra el racisme”, a la Plaça Puigmercadal de Manresa en el que serà l’acte de rebuda de la Sonda “Tots Fem Bages”. Per completar el seu viatge, i a mode d’una onzena pàgina de la sonda, l’ Aina Sallés i el Bernat Puig realitzaran un mural durant tot el dia. L’acte comptarà, a més, amb vàries activitats.