“Patrimonicidi”, el darrer llibre de Roger Molinas

.

patrimonicidimanresa2Hi ha interès real en saber qui som i d’on venim? O en realitat només volem fer col·lecció d’objectes vells i bonics?

L’arqueologia és una de les eines claus a partir de les quals construïm el nostre propi passat, la lectura de les troballes i la seva utilització doncs, són determinants per justificar el present.

Excavem allò que cal excavar i en les condicions òptimes? O excavem només allò que “algú” considera que “toca” i fins quan “toca” per poder explicar allò que es pretén explicar?

És certa la imatge que tenim dels nostres avantpassats? Eren societats patriarcals i fonamentades en la violència?

“Patrimonicidi”, amb un llenguatge proper i en primera persona, posa damunt la taula les contradiccions i els conflictes d’interessos existents a l’arqueologia d’avui, molts dels quals, no ens permeten anar més enllà en la recerca de les tres grans preguntes que sempre acompanyaran a la humanitat: Qui som? D’on venim? I cap on anem?

.

*Més informació sobre el llibre, compra online, calendari de presentacions, etc.: aquí.

.

Roger Molinas (L’Hospitalet de Llobregat, 1981)

Llicenciat en Història per la UAB amb l’especialització en arqueologia prehistòrica.

Ha treballat participant i dirigint diverses intervencions preventives en diversos punts de Catalunya i les Illes.Milita en diversos moviments socials, polítics i culturals. Des del 2008 publica, sota pseudònim, les seves reflexions en el blog “Reflexions d’un arqueòleg glamurós, la ploma més àcida de la xarxa“.