Us convidem al KonventPARAULA!

.

La Llibreria uneix forces amb el Konvent de Cal Rosal i la fanzine Absur2eal per organitzar el festival KonventPARAULA, una jornada que tindrà com a protagonista la paraula.

.

Per al proper dissabte 23 de maig us proposem el KonventPARAULA, un festival d’entrada gratuïta que pretén oferir una aproximació a l’eclèctica creació poètica contemporània del nostre país.

Organitzat en col·laboració amb l’entitat cultural berguedana i el col·lectiu que integra la revista Absur2eal el festival comptarà amb propostes de tot tipus, des de poetes consolidats fins a noms emergents de la poesia catalana, passant per polipoetes, artistes del collage sonor i, fins i tot, una banda de punk.

.

.

Matí (de 12 a 14.30h):
  • Xavier Giol. Recital intermitent.

Artista de la poesia visual, com a “poeta resident” de la Papasseit, el Xavier Giol actuarà com a mestre de cerimònies amb un recital intermitent que combinarà amb la presentació de la resta de poetes.

  • M.O.K. Mots en de-funció.

M.O.K. és el projecte inèdit de 3 éssers bagencs. Combinant paraula (Michel Sancho), soroll (Òscar Hidalgo) i música (David KQ), el projecte M.O.K. és una mescla de llenguatges, llengües i llenguados.

  • Pau Vadell Vallbona. Poesia, brutor i paraula.

L’historiador, escriptor, poeta i traductor mallorquí, responsable també de l’editorial AdiA edicions, posarà l’entonació salada al festival amb la seva poesia hiper-accelerada i corrosiva.

  • Anna Pantinat i Pentina’t Lula. “De sobte, un estiu” versió musical. Recital poètic i música punk.

L’Anna Pantinat s’endú la seva banda de punk Pentina’t Lula (Panotxa, Laia Pantinat, Lula Quesada i la mateixa Anna) als recitals de poesia. El resultat és inversemblant.

.

.

Durant l’hora de dinar comptarem, a més, amb amenització musical a càrrec de PlayaNueva.

.

Tarda (de 16 a 19.30h):
  • El projecte Infinit (Oriol Sauleda). Improvisació sublunar.

La improvisació performativa de l’Oriol Sauleda ha comptat amb la complicitat de varis músics (des d’un piano, a una viola de roda). En aquesta ocasió, l’acompanyament serà de la guitarra de 12 cordes del Gerard Avellaneda.

PlayaNueva reivindica el so com a material creatiu i el casset com a suport. Després de dinar ens oferirà, en directe, una de les seves sessions de collage sonor.

  • Núria Martínez-Vernis. Poesia deixondida.

De ben segur l’urbs ha impregnat, amb la seva agressivitat, la poesia de la Núria Martínez-Vernis. Ara, porta al Konvent la seva forma gamberra d’entendre la poesia dita en veu alta.

  • Bad Tasters (Dimitry Bogdanov i Andríi Antonovskyi). Fusió ridiculitzada entre poesia sonora indisciplinar i electròni-ca desordenada.

Responsables d’un show radiofònic del mateix nom, els Bad Tasters reivindiquen la poesia sonora i la performance com a llenguatge.

  • Guim Valls. Pòlip-poeta.

El jove poeta barceloní encara inèdit tancarà l’enfilall de propostes del KonventPARAULA amb l’ímpetu d’una poesia que remet a la cultura urbana.

.

tarda

.

Vespre (a les 19.30h):

Per acabar, el cantautor solsonenc Roger Mas oferirà un concert de pagament (10 euros l’entrada), que conviurà amb una proposta de “micro obert” per a aquells que no vulguin rascar-se les butxaques.

.