Salman Rushdie: Escriptors perseguits I

posted in: Literatura | 0

.

En motiu del Dia Internacional de l’Escriptor Perseguit, el passat dissabte vam tenir el plaer d’acollir a la llibreria la lectura poètica de “Totes les pedres”, el poemari àrab-català de l’escriptor palestí Bàssem an-Nabrís (AdiA edicions, 2014).

El recital, en àrab (l’autor) i català (Sara Serrano) va ser organitzat conjuntament amb el PEN Català i inaugurà una setmana de celebracions per tot el territori català.

.

La nostra petita aportació a aquesta setmana de reivindicacions del dret d’expressió és una sèrie de posts que encetem avui i que pretenen acostar-vos a una sèrie d’escriptors que, en algun moment de la història, han estat perseguits pel contingut de la seva obra.

De tots aquests autors, en trobareu obres a la llibreria.

.

Salman Rushdie

El febrer de 1989 l’aiatol·là Khomeini va dictar una fàtua contra Salman Rushdie, instant a la població musulmana a executar a qualsevol persona relacinada amb la publicació del llibre. El motiu d’aquesta decisió va ser la publicació del llibre «Els versos satànics», que va ser considerat blasfèmia contra l’islam.

L’escriptor va haver de viure amagat durant molts anys i es van arribar a oferir fins a sis milions de dòlars per la seva mort. Per la mateixa raó, també van ser amenaçats els editors i els traductors de l’obra.

A la llibreria podreu trobar exemplars d’aquest polèmic llibre.

.

Salman Rushdie