Coincidint amb la celebració de l’Any Amat Piniella, l’eix conceptual del festival literari Tocats de Lletra gira en aquesta edició al voltant de la literatura i la poesia “resistents”. Noms destacats de la poesia, la literatura i la cultura passaran aquest mes d’octubre per Manresa, que s’afegeix també a les celebracions dels anys Espriu, Joana Raspall, Martí Pol i Estellés amb recitals de veus destacades de l’escena catalana. (podeu descarregar el programa aquí)

Nosaltres hem posat el nostre petit gra de sorra organitzant algunes activitats…

“Bon dia poesia! Bon dia Joana Raspall!”Aproximació a la figura resistent de Joana Raspall, com a bibliotecària en l’època franquista i com a poetessa infantil. Xerrada a càrrec de Josep Maria Aloy, especialista en literatura infantil i juvenil, acompanyat de Fina Tapias com a rapsoda, que recitarà alguns poemes i fragments de l’autora.

“Cercatasques poètic”Ruta poètica nocturna per diferents locals de la ciutat. Els poetes més troneres del país surten al carrer i ens fan gaudir de la seva poesia entre copa i copa. A la llibreria van recitar-hi l’Esteve Planatda i la Mireia Calafell.

“Deambulant amb mots morts”. Cercavila poètic per diferents espais del centre de la ciutat. El poeta Xavier Giol recita poesia medieval catalana dalt d’un carro, en una processó difunta, amb la voluntat de ressuscitar una sèrie de mots del català antic que han caigut en desús.