Del 18 de juliol al 5 de setembre de 2014

.

La Susanna Ayala és, segurament, una de les artistes més populars de la comarca del Bages.

Dibuixant des que té consciència, artista autodidacta i il·lustradora formada a l’Escola d’Art de Manresa, domina diferents tècniques de l’expressió artística: la serigrafia, el gravat, la il·lustració o el disseny gràfic. El seu fort, però, és el treball sobre materials reciclats o considerats, en general, d’escàs valor: la fusta, el teixit, el cartró,…

Del caràcter esbojarrat de la Susanna és d’on surt el seu imaginari, a mig camí entre el figuratiu i l’abstracte, el naïf i el simbòlic o el surrealista. De la seva actitud reflexiva i qüestionadora, en surt la seva reticència cap al món elitista de l’art. Les seves peces, coloristes, aparentment innocents, fetes a base de colors primaris i formes senzilles ens conviden a fer “baixar l’art del pedestal”.

.

Cartró Cartó

A “Cartró Cartó” la Susanna ens presenta un treball que, més que un projecte expositiu perfectament estructurat, enfilat, hermèticament tancat…, és un joc. Un joc de casetes i teatrins de cartró que conformen una sèrie de peces tridimensionals i que, sense desvincular-se del consolidat imaginari de la Susanna, ens en mostren una cara encara més desenfadada i riallera, convidant-nos a prendre part d’aquest joc iniciat per l’artista.

“Quan em plantejo una obra o exposició, tinc una idea al cap més o menys perfilada i la vaig seguint. Aquest cop no ha estat ben bé així. El pinyol sí que hi era, les casetes, teatrins, els materials… Des de bon començament he jugat. Això si que ho tenia clar: jugar.” (Susanna Ayala).