Del 16 de maig al 13 de juny de 2014

.

Patrice Blanquart és un artista francès que viu a Catalunya des de 1989. Després de realitzar els estudis d’Arquitectura Tècnica a l’Escola d’Art de Douai (França), el Patrice compagina els seus projectes artístics amb el dibuix i el disseny.

.

Ombres pròpies

Expressions amb recursos mínims.

En aquesta sèrie de pintures i dibuixos a l’acrílic sobre paper o tela en gran format (100×80 les teles i 100×70 els papers), Patrice Blanquart utilitza un mínim de recursos pictòrics per intentar aconseguir un màxim d’expressivitat, ‘desdibuixant’ el rostre amb traç gestual.

El projecte “Ombres pròpies” és un exercici de ‘desdibuix’, un intent de tornar enrere en el traç a partir d’una línia que és única, incapaç de ser repetida de forma exacta. Aquesta línia única, complexa, infinita, manté un vincle amb la retina de l’artista, un vincle que passa pel filtre del cervell, que transforma, distorsiona, deforma de manera incontrolable qualsevol intent de plasmar la realitat.

.

“Una vez curados de la locura de creer que el artista crea por razones de belleza; una vez que se ha reconocido que sólo la necesidad le obliga a producir lo que quizá designaremos luego como belleza, entonces es cuando se comprende que la inteligibilidad y la claridad no son condiciones que el artista necesita para instalarlas en la obra de arte, sino condiciones que el espectador espera ver satisfechas”.

(Arnold Schönberg)