De l’11 d’octubre al 13 de novembre de 2014

.

L’Oriol Segon (Manresa, 1981) va estudiar fotografia a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC) i ha participat en diferents workshops de fotografia documental i fotoperiodisme.

Entén la fotografia com a un mitjà ideal per a explorar, de forma creativa, la realitat i des de 2011, després d’haver treballat en el camp de la publicitat, treballa com a freelance amb una fotografia documental que té com a centre d’interès la fragilitat i vulnerabilitat humana. Amb aquesta actitud, ha recorregut alguns països de l’Amèrica llatina amb la càmera com a companya, del qual han sortit projectes com “Teen mums”, “El somni de despertar dona” o “Fals positiu”.

.

Young patriots

“Young patriots”, l’assaig fotogràfic que retrata la vida en un campament militar hongarès per a nens i adolescents, ha projectat internacionalment el treball de l’Oriol Segon.

El campament militar d’estiu de Mogyoród, a les afores de Budapest, rep cada any centenars de nens i adolescents atrets, alguns, per la fascinació per l’estil de vida militar i, altres, empesos pels pares amb la finalitat d’introduir-los a l’implacable i disciplinat món dels adults. Durant una setmana, els joves fan una immersió en el conductisme educacional, l’èpica del patriotisme i la disciplina d’una Hongria que no s’ha desfet del tot del passat imperialista.

Amb una voluntat gens dogmàtica, Segon retrata la vulnerabilitat d’aquests joves que no poden amagar del tot les emocions en seves mirades; però deixa a l’espectador la reflexió sobre la conveniència d’aquest tipus de campaments.

El projecte, que destaca per la teatralitat d’algunes imatges i la influència del llenguatge cinematogràfic, ha rebut el premi Exposure Award (Nova York, 2014) i s’ha exhibit a Madrid (PhotoEspaña, 2014), Barcelona (DOCfield, F. Català-Roca, 2014), Granada (Festival de Fotografía Emergente, 2014), Portugal (Encontros da Imagem, 2014), Finlàndia (Backlight Festival, 2014) i, de nou, a Nova York (Galeria See Me, 2014).