Del 5 de setembre al 10 d’octubre de 2014

.

Amb una formació pràcticament autodidacta i un treball a base de tinta i aquarel·la sobre paper, l’Oda Sales (Berga, 1991) afirma que “sempre m’ha agradat dibuixar la part més macabra o oculta de la vida i, desgraciadament, això no sempre agrada”.

L’Oda enten el dibuix, que l’ha acompanyat des de ben petita, com a una forma d’expressió i ha format part, aquest any, del projecte “Emergents”, una iniciativa del Kovent.0 per donar suport i visibilitat a joves creadors.

.

Desde mis entrañas

La selecció de peces que conforma “Desde mis entrañas” té la voluntat de mostrar totes aquestes Odes que s’expressen a través de la tinta i l’aquarel·la (aplicades amb tècniques ben diferents a cada làmina). I totes elles busquen plasmar aquesta part més visceral, fosca i decadent que forma part de l’existència humana i que l’artista percep.

Els “seres especiales” que protagonitzen les il·lustracions mostren els estigmes socials, les fases de l’engany, el “morbo”. Així, trobem des d’un drogoaddicte en diferents fases de l’addicció, fins a un no-nat, retrats de la passió de Jesucrist, o òrgans descontextualitzats. Un amalgama que, ben organitzat, ens ensenya aquestes “visions apocalíptiques” de l’artista berguedana.