Del 18 de gener al 14 de febrer de 2014

.

Després d’estudiar Disseny Gràfic a l’escola ESDI i de treballar en diferents estudis de disseny, la Montse Bugatell respongué a la seva necessitat de formes d’expressió més personals recuperant el paper, els llapis de colors i les aquarel·les.

Així, a través de la il·lustració i des del seu poble natal Sant Vicenç de Castellet, ha anat creant un món propi, banyat d’una sensibilitat inusual, que fascina tant per la màgia com pel saber fer que d’ell se’n desprenen.

.

OníricsIrÒnics

OníricsIrÒnics és el resultat de la col•laboració de la il·lustradora Montse Bugatell en el projecte literari-artístic de Ferran Cerdans, en el que proposa a diferents artistes fer una sèrie d’il·lustracions per a la portada del seu llibre “Perdonin que no em disculpi“.

Cada exemplar del llibre s’enquaderna de manera artesanal amb una coberta original, esdevenint una obra artística única. Amb aquest projecte de Llibres Artesans, es crea una gran dinamització cultural, amb sinergies molt enriquidores entre l’escriptor i els diferents artistes que hi participen.

“Perdonin que no em disculpi” és, doncs, un recull de contes curts plens d’ironia en els que accions quotidianes es duen a l’extrem fins a mostrar l’absurditat de prejudicis i convencions socials, configurant històries amb tocs surrealistes que et produeixen la sensació d’estar dins un univers oníric molt personal.

És en aquest univers en el que la il·lustradora s’ha submergit per extreure’n les imatges de les cobertes que conformen la sèrie, cada una relacionada amb un dels relats, que dóna lloc a una imatgeria de personatges arquetípics i surrealistes, sorgits d’aquest univers de l’absurd que a vegades pot semblar, fins i tot real.