Del 4 de setembre al 1 d’octubre de 2015

.

Manel Boixadera

Manel Boixadera Jiménez (Casserres, 1994) és un pintor jove però no innocent, primerenc però no naïf introduït al món de l’art a través d’una residència artística al Konvent de Cal Rosal (Berguedà).

Les seves influències són variades i heterogènies, centrant-se sovint en aquells pintors que han emprat la seva tècnica per a mostrar i denunciar la maldat humana.

 

.
La vida, un malson

L’imaginari pictòric del Manel Boixadera surt de l’Europa fosca de començaments del segle XX, amb influències expressionistes sobretot d’Otto Dix o Emil Nolde. I, a nivell compositiu, les seves escenografies remeten a la truculència fantasmagòrica d’un Grand Guignol, plenes de personatges paralitzats davant d’un abús, un absurd o una injustícia que reclama la nostra atenció.

“Els personatges monstruosos d’aspecte ridícul i fins i tot maligne que vaguen pels meus quadres no disten tant, en realitat, dels ridículs homenets petits i lletjos, vestits d’americana i corbata que habiten el món real”, afirma el Manel Boixadera.

Així doncs, l”obra del Manel és un “J’accuse!” etern que impregna a l’espectador amb la sensació que en l’evolució humana s’ha oblidat quelcom substancial.