Jordi Pagès (Granollers, 1951) és un artista amb un allarga trajectòria. Lector apassionat, especialment de poesia, utilitza la literatura com a font de diàleg creatiu amb conseqüències gairebé sempre imprevisibles.

En les seves obres, com en una síntesi d’esferes, s’entrellacen la poesia, la pintura, la música i el cinema. D’aquí l’ús del collage com a mitjà expressiu per condensar el seu eclèctic imaginari creatiu.

Poetes com Verdaguer, Ferrater, Vinyoli o Casasses han servit ja a Jordi Pagès com a interlocutors per a aquesta fusió de pintura i literatura que planteja el seu treball. Un treball camaleònic – com el tema d’enguany del festival literari Tocats de Lletra en el que s’emmarca aquesta exposició – que en aquesta ocasió és una suite inspirada en la poesia de Joan Salvat-Papasseit.

El resultat és un treball a tres mans (les paraules de Papasseit, la pintura de Pagès i el treball de fusta del ‘artista fuster Joan Zuriguel) que veu la llum per primera vegada a la Llibreria Papasseit. Es tracta d’un projecte que neix a l’inversa del que solen fer-ho els treballs pictòrics: El mestre fuster Joan Zuriguel va construir els marcs perquè Jordi Pagès els farcís amb la seva obra. I qui millor que acompanyar la fusta que Salvat-Papasseit i la fusta del moll de Barcelona?

  • Projecte: Inici epitalàmic. Suite inspirada en la poesia de Joan Salvat-Papasseit
  • Exposició: 02/10/2015 - 05/11/2015
  • Tècnica: Collage i llapis d'oli sobre cartoné
  • Any de realització: 2015
  • Més informacio: https://www.jordipages.cat