Del 14 de novembre a l’11 de desembre de 2014

.

El Ferran Cerdans (Santpedor, 1974) se sent com a casa tant a Navarcles, com a Manresa, com a Ordizia.

El Ferran és dissenyador gràfic, fotògraf, escriptor auto-editor, patronista de marroquineria, cosidor de teles i ferros entre altres. Autor de llibres artesans, està constantment a la recerca d’intercanvis creatius d’idees i projectes.

.

Sondes de paper

Les “Sondes de Paper” són llibres artesans en blanc que naveguen de mà en mà, recollint mostres del subsòl artístic. Aquests llibres van omplint-se (cada artista decideix, un cop realitzada la seva intervenció, a qui passa el llibre-sonda) amb treballs artístics ben diferents, fins a esdevenir llibres d’artista col·lectius. I, des de la “sala de control”, el Ferran en registra els moviments, rep les fotografies i vídeos que els artistes van enviant-li i actualitza els “mapes de seguiment”.

El resultat d’aquest projecte, que va iniciar-se a mitjans de l’any 2012, és un interessant catàleg de la producció artística que es fa a la Catalunya central, i molt més enllà.

En aquesta ocasió, la mostra estarà constituïda per sis de les sondes llançades fins al moment: “La Pionera”, una sonda local; “System Error” i “Insomnia” que recullen el treball de 10 artistes des de Manresa fins a Berga; “Tempus Fugit”, que recorre el panorama artístic berguedà; “Tots Fem Bages”, sonda en exposició per primera vegada i que ha difós i recollit el missatge contra el racisme i la xenofòbia a la comarca del Bages; I la sonda “Activem els Buits”, que començarà el seu itinerari a la Llibreria de Manresa i que dóna suport al grup del mateix nom que es dedica a sensibilitzar sobre la quantitat d’edificis buits que hi ha a la cuitat de Manresa.