Del 13 de febrer al 13 de març de 2015

L’Eva Soto (Sallent 1976), llicenciada en Belles Arts en l’especialitat de pintura (2000) i amb el títol de Tècnica Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en l’especialitat d’Estilisme i indumentària, ha realitzat vàries exposicions tan col·lectives com individuals.

L’any 2003 va guanyar el Primer Premi de Pintura Climent Muncunill, el 2006 el Premi a Millor Jove Dissenyador de Catalunya atorgat per l’Associació Ande, el 2006 va quedar finalista del Concurs Nacional de Moda Múrcia Joven i el 2010 a la II Muestra Nacional de Jóvenes de Moda de Cantabria. L’any 2014 va guanyar el Primer Premi de Dibuix i Gravat Joan Vilanova.

.

Del poema a la forma (Interpretant Gemma Gorga)

“Els poemes de la Gemma Gorga construeixen imatges tan potents que en el procés de lectura neix la necessitat de fer tangible allò intangible i donar una forma física a les paraules” (Eva Soto).

Amb aquesta intenció, l’Eva inicià el projecte que presenta a la llibreria i que pretén traduir la velocitat i el caràcter efímer del poema, la fugacitat, en quelcom més permanent, com si pretengués esculpir, sense èxit, una aroma. Aquest ha estat l’objectiu d’una sèrie de peces que tot just comença i, entremig, el gaudi de la lectura, el passeig per l’essència de les lletres. I tot plegat per sobreviure a la força dels poemes manipulant la matèria.

Passar de l’enriquidora metàfora escrita a la metàfora de la forma, dels objectes descontextualitzats que reben una nova identitat. Objectes reciclats, trobats, que conviuen amb la fotografía, la pintura, el paper i el teixit.