“Variacions de la seducció” és el títol que porta aquesta exposició col·lectiva que parla, alhora, del a seducció que exerceixen les portades dels llibres sobre els seus futurs lectors i de la seducció en el sentit més estricte de la paraula.

Des de l’aparició d’ Una dona meravellosa, l’última novel·la de Joan Jordi Miralles, els alumnes del Grau de Fotografia d’IDEP Barcelona han creat noves imatges per la coberta del llibre. Després de fer-ne la lectura, han realitzat aquest exercici de síntesi visual del quan han sorgit propostes imaginatives i suggerents.

Aquesta exposició mostra una selecció d’hipotètiques cobertes que invita a rellegir una novel·la que no ha deixat indiferent a ningú.

Variacions sobre una coberta que ens duen a pensar en la relació suggerent que s’estableix entre aquesta i el futur lector de l’obra.

.

Participen:  Aida García, Aimar Marqueta, Andrea Sánchez, Anna Vilarrubias, Ariadna Junyent, Buen Javier, Claudia Cutillas, Guillem Ayora, Isaac Calpe, Judit M Torrent, Laura González, Mariona Duch, Patrícia Vera, Pau Corbinos, Paula Artés, Rubén Fernández, Sandra Torras, Sergi Colomé, Sira Seral i Xavier Gubau.

Organitzen:  Joan Villaplana i Joan Jordi Miralles.

.

“Té vint anys, ha començat a estudiar infermeria, vol acabar la carrera en quatre. A continuació se n’anirà a França, aprendrà francès, es tallarà els cabells ben curts, vestirà sabates negres sense taló i pantalons ajustats pirates. Ho té tot planejat.

Finalitza els estudis i de seguida troba feina a l’hospital de Bellvitge. Els seus plans comencen a trontollar. Coneix el germà d’una companya de feina. Quan es queda embarassada, els seus propòsits, tan ben concebuts i projectats, acaben soterrats del tot. Té vint-i-sis anys.

Neix la seva filla i se n’ha de fer càrrec. No té altre remei. Si tingués coratge, la llençaria al camió de les escombraries o fingiria un accident deixant-la caure des d’un setè pis. Però la Neus no té prou atreviment per lluitar contra el seu destí i viu en una planta baixa a Castelldefels.

Al cap d’uns mesos, contreu matrimoni civil amb el pare de la criatura. Es casen un dijous al migdia i a la tarda ella se’n torna a l’hospital per fer unes hores extres. Troben un pis acollidor a Gavà, prop del centre, amb un lloguer assequible. Dues primaveres més tard, es traslladen a la platja, a la zona adjacent de Gavà Mar.”