Del 13 de desembre de 2013 al 17 de gener de 2014

.

Els alumnes de 2n curs del grau d’Il·lustració de l’Escola d’Art de Manresa, juntament amb dos dels seus professors, proposen una reflexió dibuixada i col·lectiva sobre el carrer i la ciutat.

Participen: Isabel Bejarano, Óscar Boix, Alèxia Lleonart, Tània Luque, Xavier Moreno, Alexis Pérez, Gemma Portí, David Rodríguez, Adrià Soldevila, Jordi Vila, Roser Vilaró.

.

Camins Aleatoris de Relacions Retallades i Efervescències Rodolant Simbòlicament

Sota aquest títol tan rebuscat, aquesta sèrie de joves artistes plantegen una deconstrucció gràfica de la ciutat de Manresa. A base de dibuixar, retocar amb ordinador, retallar i tornar a enganxar, converteixen places i carrers en una àgora giratòria, idealitzada, interpretada.

L’espectador, aquí, no és tan sols un voyeur, sinó que se li demana que comparteixi el seu punt de vista sobre la ciutat, les seves experiències; que ajudi a deconstruir aquesta vista idealitzada de la ciutat a base d’arrencar-ne fragments, substituir-los per l’inscripció d’una experiència urbana i reorganitzar-los a la paret blanca, configurant una ciutat pràcticament invisible que, estèticament, respon al blanc sobre blanc.

Així, a mesura que l’exposició avança en els dies, la roda giratòria i acolorida va desintegrant-se, desapareixent, substituint-se per codi escrit. I la paret blanca va omplint-se d’un urbanisme blanc, ordenat, expansiu.

.

En l’acte de clausura, emmarcat en el cap de setmana d’art i música i comptant amb l’actuació en directe del grup manresà La Parentela, els alumnes van afegir a la ciutat invisible una sèrie de pictogrames que sintetitzaven les experiències compartides pels espectadors, aportant d’aquesta manera, certa vitalitat a la seva pacífica ciutat ideal.