Del 19 d’Abril al 16 de Maig de 2014

.

Aina Sallés, Manresa, 1988.

Des de petita li agradaven les manualitats i la pintura, va fer el batxillerat artístic a l’IES Lluís de Peguera i després la carrera de Belles arts a la Universitat de Barcelona. Actualment, l’Aina estudia la manera de vincular l’art i les persones, estudiant Teràpia de l’art a l’escola AEC de Vic.

.
Incerteses

El projecte Incerteses contempla tres aspectes de la creació artística: la poesia, la música i la pintura.

De la poesia se n’encarrega Marisol Casas, amb un compendi de poemes sobre la vida quotidiana i les emocions humanes: l’amor, el desamor, la mort, el naixement, la naturalesa, el poder, la veritat, la mentida; expressades totes elles en un llenguatge directe, senzill i a vegades carregat d’humor.

Els poemes de la Marisol han estat compilats en el llibre il·lustrat “Incerteses”, a càrrec d’Aina Sallés, els originals del qual s’exposen a la Llibreria Papasseit. Es tracta de treballs inspirats en els poemes que, amb un llenguatge molt personal, combinen diferents tècniques i suports: Acrílic, carbonet, aquarel·la, retoladors, llapis, collage… sobre fusta, plats, vinils, tela o paper.

Podem trobar quadres de diferents èpoques, ja que alguns dels poemes de la Marisol encaixaven amb obres fetes anteriorment i altres combinen amb obres festes especialment per a les poesies.

Més enllà d’aquesta publicació, el projecte Incerteses compta a més amb un espectacle de música, paraules i emocions. Es tracta d’un recital de les poesies, concebut des d’una òptica teatral, que busca la màxima naturalitat i senzillesa a l’hora d’interpretar l’estat d’ànim que evoca cada poema. El recital s’acompanya de la música de l’acordió cromàtic de Núria Planell que, subordinat al text, expressa i potencia el significat i el sentiment de cada poema, servint-se de gèneres i estils diversos (focalitzant-se principalment en les músiques d’arrel popular de diferents regions del món).