El cap de setmana 22 i 23 de febrer, en el context de les celebracions manresanes de les Festes de La Llum, el col·lectiu que integra el Mercat Somiatruites, en col·laboració amb l’Alzina Cafeteria llibreria, elCafè l’Havana i la Llibreria Papasseit, han organitzat la Fira del Xapo, mercat fora muralles.

Es tracta d’un esdeveniment que corregué en paral·lel a la celebració oficial i que integrà, a més del Mercat Somiatruites (dissabte i diumenge, de les 11 del matí a les 9 del vespre), una sèrie d’activitats de difusió de la cultura:

.

Dijous 20 de febrer: Presentació del Llunarbori 2014, les arrels del temps, de la mà de les seves autores, Elena Sixto i Neva Año. El Llunarbori és una proposta de calendari, una eina per a la mesura del temps basada en els ritmes de la natura i els canvis estacionals, tal i com els entenien els nostres avantpassats.

Dissabte 22 de febrer: Recital de poesia amorosa i eròtica a càrrec dels poetes Biel Barnils i Gabriel Salvans, en record a Joan Vinyoli; Mostra de la colla bastonera autogestionada “Manrússia van del pal“; Mostra de circ; I mostra de balls tradicionals de la mà de “Cercadanses Tradifolk”..

Diumenge 23 de febrer: Contacontes “L’ós Mandrós”; concert del grup Gipsy Kroket’s Quartet; I concert del grup local “Raimon&Garfun i el piltrafilla” a les 18h.

Per tancar la fira, a les 19h, es repartirà entre els assistents Sopa de pedres, el caldo de fi de fira.

.

Tot el cap de setmana ha estat, a més, amenitzat pels PD’s Danilsan i Garfun; i la Plaça Gispert va convertir-se en una pissarra gegant perquè els nens omplissin de guix i creativitat les llambordes de la plaça.