Per què llegir els clàssics?

perquè_llegir_clàssics2

Per què encara avui en dia convé llegir els clàssics de la literatura universal, si és molt més senzill, còmode i reconfortant llegir a Paulo Cohelo o Albert Espinosa?

Què ens poden dir aquests “llibres vells” sobre el que ens succeeix avui en dia?

Per què els Reis Mags ens han portat de tot, excepte llibres d’aquest tipus?

.

La nostra posició de lectors enfront d’aquesta tipologia de llibres; la idea de “clàssic” i el per què de la consideració d’una obra com a tal; la seva vigència en el context actual i la funció que haurien de tenir en la nostra existència… Són, entre altres, qüestions que abordarà el pròxim 24 de gener a les 19.30h l’Uriol Gilibets.

.

L’Uriol Gilibets és graduat en Estudis Literaris i també ha fet les seves incursions en el camp de la filosofia. La diferència entre aquestes dues disciplines, segons l’Uriol, és que “la filosofia t’acaba portant a la bogeria i, en canvi, la literatura et permet crear personatges que hi arriben per tu”.

Detractor dels grans discursos que es creuen immortals i superiors i seguidor de Francesc Pujols (a estones), l’Uriol ens garanteix una aproximació als clàssics de la literatura universal d’una forma propera i sense massa pretensions, fugint dels discursos acadèmics i de la pompositat arrogant.

.