La Montse Bugatell i els Llibres Artesans

posted in: El Racó de l'Art | 0

OníricsIrÒnics

.

OníricsIrÒnics, l’exposició que s’inaugurarà aquest dissabte 18 de gener a les 20:00h al Racó de l’Art de la Llibreria, és el resultat de la col•laboració de la il•lustradora Montse Bugatell en el projecte literari-artístic de Ferran Cerdans, en el que proposa a diferents artistes fer una sèrie d’il•lustracions per a la portada del seu llibre “Perdonin que no em disculpi“.

Cada exemplar del llibre s’enquaderna de manera artesanal amb una coberta original, esdevenint una obra artística única. Amb aquest projecte de Llibres Artesans, es crea una gran dinamització cultural, amb sinergies molt enriquidores entre l’escriptor i els diferents artistes que hi participen.

“Perdonin que no em disculpi” és, doncs, un recull de contes curts plens d’ironia en els que accions quotidianes es duen a l’extrem fins a mostrar l’absurditat de prejudicis i convencions socials, configurant històries amb tocs surrealistes que et produeixen la sensació d’estar dins un univers oníric molt personal.

És en aquest univers en el que la il•lustradora s’ha submergit per extreure’n les imatges de les cobertes que conformen la sèrie, cada una relacionada amb un dels relats, que dóna lloc a una imatgeria de personatges arquetípics i surrealistes, sorgits d’aquest univers de l’absurd que a vegades pot semblar, fins i tot real.

.

Per a la inauguració comptarem, a més, amb l’acompanyament musical de l’Òscar Martínez (baix) i l’Eric SAns (guitarra) de l’Espai Musical, una escola de música a Manresa.