El “Símbol 47” de l’Anna Gual

Aquest dissabte a les 12, Anna Gual porta la seva poesia a la Papasseit

.

Anna Gual (Vilafranca del Penedès, 1986) és llicenciada en Comunicació Audiovisual, especialitzada en comunicació, màrqueting i gestió de projectes culturals. Amb 22 anys va publicar el seu primer llibre, “Implosions” (LaBreu Edicions, 2008) després d’haver estat descoberta al blog “No caic, em tiro” (Premi al Millor blog escrit en llengua catalana als Premis Vila de Martorell 2012). El 2012 publicà el seu segon poemari, “Passa’m-hi els dits” (Àtem Books), acompanyat per les il·lustracions de l’austríaca Bianca Tschaikner. El 2013 guanyà el Premi de poesia mediterrània Pare Colom amb el llibre “L’ésser solar” (Lleonard Muntaner, 2013), amb el que fou finalista del “Premio Nacional de poesía joven Miguel Hernández” l’any següent.

.

Símbol47 granLa seva obra poètica la situa entre un grup de veus joves trencadores i fresques que construeixen el seu llenguatge a partir de referents estètics allunyats de la tradició poètica tradicional però des del profund coneixement d’aquesta tradició.

Els seus poemes també ens han arribat en multitud de recitals i espectacles com “Infinita la carícia que ha de venir” i “Anamorfosi” i han estat traduïts al croat, francès, anglès, castellà i italià.

“Símbol 47”, el seu darrer poemari editat amb LaBreu edicions, és l’abraçada furiosa d’on brota el so de la seva ànima, l’animal en perpètua mudança que troba el seu cau de tinta, un poemari per pautar les distàncies i caçar els enigmes.

La presentació, el proper dissabte 28 de març a les 12 del migdia correrà a càrrec d’Ester Andorrà (editora) i l’autora recitarà alguns fragments del poemari. Comptarem, a més, amb l’acompanyament musical de la cantautora de Santpedor Anaïs Vila..

.

Algunes fotos de la presentació:

.