El cap de setmana de la Llum, la Plaça Gispert agafa el xapo

posted in: Historial d'activitats | 0

fira_del_xapo

.

El pròxim cap de setmana 22 i 23 de febrer, en el context de les celebracions manresanes de les Festes de La Llum, el col·lectiu que integra el Mercat Somiatruites, en col·laboració amb l’Alzina Cafeteria llibreria, el Cafè l’Havana i la Llibreria Papasseit, organitzen la Fira del Xapo, mercat fora muralles.

Es tracta d’un esdeveniment que correrà en paral·lel a la celebració oficial i que integrarà, a més del Mercat Somiatruites (dissabte i diumenge, de les 11 del matí a les 9 del vespre), una sèrie d’activitats de difusió de la cultura:

.

recital_bernilsDissabte 22 de febrer:

A les 12h tindrà lloc el pregó inaugural de la Fira, que seguirà amb un recital de poesia amorosa i eròtica a càrrec dels poetes Biel Barnils i Gabriel Salvans, en record a Joan Vinyoli.

Per tancar el matí, a les 13:30h, hi haurà una mostra de la colla bastonera autogestionada “Manrússia van del pal“; i a les 6 de la tarda coneixerem els balls tradicionals de la mà de “Cercadanses Tradifolk”.

.

Diumenge 23 de febrer:

Començarem el dia escoltant els relats del contacontes “L’ós Mandrós” a les 12h. I tancarem la fira amb música de la mà del violinista manresà Arnau Barrios a les 17h i un concert del grup local “Raimon&Garfun i el piltrafilla” a les 18h.

Per tancar la fira, a les 19h, es repartirà entre els assistents Sopa de pedres, el caldo de fi de fira.

.

Tot el cap de setmana estarà, a més, amenitzat pels PD’s Danilsan i Garfun; i la Plaça Gispert es convertirà en una pissarra gegant perquè els nens omplin de guix i creativitat les llambordes de la plaça.

Comptarem a més, amb graellada de la mà dels bars de la plaça i un cercavila amb Alternativa cultural.