Agenda Desembre 2015

posted in: Historial d'activitats | 0

.agenda desembre

.

.

Aquesta és la proposta d’activitats de la nostra Agenda Desembre 2015:

.

Dissabte  5 –  17.00h: Recital poètic de David Caño i Gerard Vilardaga

Si no marxeu de pont no us deixeu perdre l’ocasió de conèixer les explosives poètiques del David Caño i el Gerard Vilardaga. Ben diferents, però igual d’intenses les dues.

Dissabte 5 – 18.00h: Presentació del llibre-homenatge “Isanta 10 anys després”.

Després del recital, coneixerem el llibre “Isanta 10 anys després” de la mà de Gerard Vilardaga i Ramon Massana, dos dels coautors d’una obra col·lectiva que és un mosaic d’experiències viscudes per els amics, familiars i coneguts de la víctima.

.


BellesaEncarnada-page-001Divendres 11 – 20.00h
: Inauguració de l’exposició “Bellesa encarnada”, d’Eduard Fíguls.

Partint de revistes pornogràfiques, Eduard Fíguls n’extreu el contingut morbós per obtenir una mirada abstracta i impersonal del cos humà.

El resultat són formes harmòniques i volums reposats que, en emmirallar-nos-hi, ens neguitegen però, passat el tràngol, agraïm la presència de la Bellesa Encarnada.

.

Dissabte 12 – 20.00h: Presentació del llibre-CD “11 espejismos y una tortura”, de MUSSIA.

Les inquietuds creatives de la Montse i el Joan expressades a traves de la poesia i la música respectivament, esdevenen un diàleg creatiu que dóna lloc al món de MUSSIA. Un univers sonor on la paraula adquireix musicalitat amb aroma de cançó, sense deixar de ser parlada.

.

Divendres 18 – 20.00h: Blai Bonet, “L’evangeli segons un de tants” per Xavier Giol.

En Xavier Giol, tornarà a la Llibreria aquest cop per dir “l’Evangeli segons un de tants”, obra que va escriure en Blai Bonet i que va guanyar el premi Carles Riba al 1965.

.

Dissabte 19 – 20.00: “Escriptura de combat: la literatura de José Saramago”, per Joan Morales Alcúdia.

En commemoració del 20e aniversari d’Assaig sobre la Ceguessa i  amb un format de col·loqui participatiu, el professor i escriptor Joan Morales Alcúdia, analitzarà les diferents obres de l’escriptor portuguès. Aprofundint en les seves motivacions respecte a l’escriptura, l’acte està orientat a desvetllar les claus com a ciutadà, home i escriptor compromès de José Saramago així com les influències de la seva literatura. Recomanable per tots aquests que creuen que un altre món és possible

.

Dissabte 26 – 20.00h: M.O.K. a La Gramola

Amb l’ordenança municipal de Manresa del 1900 com a eix vertebrador, els M.O.K. oferiran un estrambotic collage sonor a La Gramola de Manresa.

mok

.

Dimecres 30 – 20.00h: Jansky i la cançó.

“La poesia és un eco que fa ballar les ombres”, C.Sandburg

Ben a punt de tombar l’any, Laia Martinez i Lopez (Malo) presentarà a la Llibreria Papasseit el seu tercer llibre, “Cançó amb esgarrip i dos poemes” (Lleonard Muntaner Ed., 2015), incidint en la idea que poesia i música són un mateix llenguatge que parla al ritme de la carn.

Amb Jaume Reus, l’altra meitat del sorprenent duet d’electrovèrsia Jansky, interpretaran les cançons del disc ÉÈ (Primeros Pasitos, 2015) que comparteixen arrels amb poemes del llibre, com “Apocalipsi” o “Reptilianes”.
.